Skrattets betydelse för välmåendet :)

0

Jag tror att vi vuxna människor skattar för sällan. Jag kom på mig själv för ett tag sedan när jag busade med mina barn och vi skrattade och hade roligt. Skrattet kom rakt ifrån hjärtat och det kändes sådär pirrigt och roligt i magen. Jag började då fundera på hur härligt och skönt det känns att skratta, hur spänningar i kroppen släpper. Jag började då fundera på hur ofta eller sällan jag skrattar. Jag blev medveten om att jag nog skrattar för sällan..

Som barn så skrattade jag ofta och mycket. Jag skrattade när man inte fick skratta. Ni vet vid sådana tillfällen då man skulle vara tyst. Eller när “flourtanten” kom och man satt där med munnen full av flour. Då var det jättesvårt att inte skratta. En bekant sa en gång till mig att hon ibland kunde stå i en folksamling, bland andra människor, till exempel i en busskur och vänta på bussen. Det var alldeles tyst och DÅ mitt i tystnaden så kunde hon börja fnissa för sig själv och sedan börja skratta. Hon brukade tänka att folk nog inte tyckte att hon var klok som stod där och skattade för sig själv. Jag tycker att det var en härlig historia berättad av en härlig tant 🙂

Jag tror verkligen att det är livsviktigt att skratta. Och jag tror att det är viktigt att bli medveten om hur ofta/sällan man skrattar, att börja skratta mer och när man gör det så blir det till en vana. Jag tror att man höjt sin lyckoenergi ett steg och målet med livet skall enligt mig vara att ta hand om själen och att göra saker varje dag som gör gott för själen. Och när man väl börjat att göra saker varje dag som gör gott för själen så kommer det att ske magiska förändringar 😉 Börja med ett steg, börja med att bli medveten om skrattet, så får du se.. 🙂

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke