Att rusta sig för livets motgångar.

0

Hej på er!

Idag tänkte jag skriva om livet och livets motgångar. Jag levde länge med en tro på att livet på något vis skulle vara lite som en saga, med lyckliga slut och där de flesta människor är snälla och godhjärtade och vill väl. Det är fint att ha den inställningen men det fanns en baksida av det och det är att jag brydde mig alldeles för mycket om vad alla andra tyckte o mig och innerst inne var jag så rädd för om någon annan skulle tycka illa om mig.

Jag känner nu att jag mött mina rädslor och insett att det spelar ingen roll vad andra människor tycker. Livet handlar inte om att leva sitt liv på ett sätt som passar “alla andra” för vet ni vad. Hur snäll och trevlig man än är mot alla andra människor och hur mycket man än presterar så kommer man ändå att stöta på människor som kommer att tycka tvärtom som du eller som kommer att ifrågasätta eller vara kritiska. Jag förstår nu efter 33 år här på jorden att det handlar inte om att bli omtyckt av alla. Det handlar om att tycka om och att älska sig själv och visa kärlek och omtanke till sina nära och kära. En av livets viktiga hemligheter är att förstå att livet är tufft ibland, så är det bara! Hemligheten är att boosta och att rusta sig för att klara av de motgångar som kommer. För när man gör det så kommer man att stå stark och stabil även när stormen kommer. Och framförallt så kommer man att kunna minska den stress som kroppen och psyket utsätts för när vi stöter på motgångar och jobbigheter.

Stress är en av de största riskerna för vår hälsa. Stressen sliter på både kropp och psyke. Några av mina bästa tips för att motverka, förebygga och minska negativ stress är att:

  • Sluta bry dig om vad “alla andra” tycker och tänker om dig!
  • Meditera en stund varje dag.
  • Skratta varje dag.
  • Oroa dig inte så mycket. 95% av det som du oroar dig över kommer ändå inte att hända och du kommer att klara av de motgångar som händer.
  • Ha tillit. Tro på något högre som får dig att må bra.

 

 

Ha en fin dag alla fina människor därute!

Dela.

Om skribenten

Missa inte våra intressanta artiklar

Läs fler artiklar på huvudsidan

Lämna en tanke